ΑνακοινώσειςΔραστηριότητεςΕκδηλώσεις

26 Σεπτεμβρίου 2023: Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

26. September 2023: Europäischer Tag der Sprachen

26 Σεπτεμβρίου 2023: Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η 26η  Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2001 ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο από όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης. Στόχος της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών είναι η παρουσίαση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής διαφορετικότητας της Ευρώπης, η προώθηση της πολυγλωσσίας και της κατανόησης μεταξύ των λαών, με ιδιαίτερη έμφαση στη διά βίου μάθηση γλωσσών, εντός και εκτός του σχολείου. Έτσι στο πλαίσιο του μαθήματος των γερμανικών οι μαθητές/ -τριες της Β Λυκείου συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες με σκοπό τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Από τους μαθητές/-τριες του τμήματος Β1 οργανώθηκε έρευνα για να διαπιστωθεί ποιες γλώσσες μιλούν οι μαθητές/-τριες στο σχολείο μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτυπώθηκαν στο παρακάτω γράφημα.

Οι μαθητές/-τριες του τμήματος Β3 σχεδίασαν μια αφίσα με θέμα την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και βρήκαν συνθήματα που παροτρύνουν στην πολυγλωσσία. Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε τις αφίσες τους.

Οι μαθητές/ -τριες του τμήματος Β4 επέλεξαν τη λέξη «βοήθεια», την έψαξαν σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες και κατέγραψαν ομαδικά τα αποτελέσματα της έρευνας τους σε αφίσες. Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθούμε την εργασία τους και το αποτέλεσμα της.