UncategorizedΑνακοινώσειςΔιδακτικές ΕπισκέψειςΔραστηριότητες

Διδακτική επίσκεψη της Γ τάξης στο φεστιβάλ κινηματογράφου (φωτό)

Η Γ΄ τάξη στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δεν υποδέχεται κάθε χρόνο μονάχα κινηματογραφιστές από όλα τα μέρη του κόσμου και ένα φανατικό κινηματογραφόφιλο κοινό. Προσκαλεί και έφηβους μαθητές στο παράλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «NextGen», για να δουν φρέσκιες ταινίες, που ταιριάζουν στις ανησυχίες και την οπτική γωνία της ηλικίας τους.

΄Έτσι την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης επισκεφτήκαμε τους χώρους του Φεστιβάλ στο λιμάνι της πόλης, απολαύσαμε την ταινία «Aliens Abducted my parents and now I feel Kinda»  (Εξωγήινοι απήγαγαν τους γονείς μου και τώρα νιώθω κάπως στην απ’ έξω), προβληματισθήκαμε με τις περιπέτειες των εφήβων ηρώων και μυηθήκαμε – έστω ακροθιγώς-στην γλώσσα του σινεμά. (γενικό πλάνο- full shot, κοντινό πλάνο- close up shot, τα μέρη μιας ταινίας, καρέ, σκηνή, τοποθέτηση της κάμερας, κ.ά.).

Μέσα στην σκοτεινή αίθουσα απολαύσαμε τη δράση της ταινίας, ταυτισθήκαμε λίγο ή πολύ με τους ήρωες, συγκινηθήκαμε με τη συναισθηματική, εσωτερική τους περιπέτεια.